Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Voor vragen over de staat van jouw woning, kun je bij VWS terecht. Zij zijn immers de verhuurder.

Geen antwoord op je vraag gevonden? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Er is een onveilige en mogelijk gevaarlijke situatie, wat moet ik doen?

Bel in alle gevallen direct 112. Schroom niet dit nummer te bellen, de politie heeft dit zelf ook diverse malen aangegeven. Liever 1x te veel gebeld dan 1x te weinig met nare gevolgen voor jezelf of de buurt.

Ik wil mijn huis verduurzamen, hoe pak ik dat aan?

Enkele bestuursleden van VWS zijn opgeleid als energiecoach. Zij komen graag kosteloos bij je langs om je te helpen zuiniger om te gaan met energie. Ze geven tips en informatie en geven inzicht wat de meeste besparing oplevert. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Ik heb een klacht over de leefbaarheid rondom mijn woning (loszittende tegels of onveilige situaties), wat moet ik doen?

Geef dit door aan VWS als reparatieverzoek.

Ik heb klachten over de staat van mijn woning/ renovatie/ onderhoud, waar moet ik zijn?

Geef dit door aan VWS. Ook klachten over de uitvoering van (projectmatig) onderhoud, sloop en renovatie geef je aan VWS door. Mocht VWS je klacht niet naar tevredenheid hebben opgelost, dan kun je contact opnemen met SHV. Meld deze klacht als reparatieverzoek.

Kom je er niet uit met VWS?

Af en toe komt het voor dat een huurder er niet uitkomt met VWS. Bijvoorbeeld omdat je van mening bent dat de klacht niet netjes is afgehandeld of je het niet eens bent met de oplossing die VWS voorstelt.

In zo’n geval kan SHV een bemiddelende rol spelen. Je kunt altijd bij ons terecht als jouw klachten en/of problemen naar jouw mening niet naar tevredenheid door VWS worden opgelost.

Mocht onze bemiddeling niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kun je voor een onafhankelijk oordeel contact opnemen met de Geschillencommissie Woningcorporaties Valleigebied (GWV) of de Huurcommissie. Deze commissies zijn onafhankelijk en geen onderdeel van VWS.

Ik wil zelf een bewonerscommissie oprichten voor het complex waar ik woon. Hoe pak ik dat aan?

We raden je aan contact op te nemen met de voorzitter.

Wat zijn de kosten van een lidmaatschap van SHV?

Als huurder van de Veenendaalse Woningstichting ben je automatisch verbonden aan SHV. Er is geen lidmaatschapsgeld vereist.