Heb jij al energietoeslag ontvangen van gemeente Veenendaal?

17 mei 2022

Door de stijgende energieprijzen heeft de overheid een energietoeslag beloofd van € 800. Hiermee willen ze mensen helpen die in grote problemen zijn gekomen door de explosief gestegen energieprijzen. Heb jij de energietoeslag nog niet ontvangen, maar kom je wel in aanmerking? Vraag het dan aan via gemeente Veenendaal.

Kom jij in aanmerking voor energietoeslag?

De gemeente regelt de verdeling van de energietoeslag en ook of je in aanmerking komt voor energietoeslag. Wel heeft de landelijke overheid een richtlijn gegeven. De richtlijn is dat mensen met een inkomen tot 120% van het ‘sociaal minimum’ in aanmerking komen voor de energietoeslag.

Automatische uitkering

Krijg je een uitkering van je gemeente? Bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of IOAW, IOAZ of Bbz? Dan heb je het bedrag al automatisch op je rekening ontvangen. Op de website van gemeente Veenendaal staat dat dit omstreeks 2 mei 2022 er op had moeten staan.

Zelf aanvragen

Niet alle huishoudens met een laag inkomen zijn bekend bij de gemeente. Bijvoorbeeld omdat je zelfstandig ondernemer bent of gepensioneerde met AOW (en een klein aanvullend pensioen).  Dan moet je de energietoeslag zelf aanvragen bij gemeente Veenendaal. Dit kan via deze link: https://www.veenendaal.nl/energietoeslag

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Lees dan het artikel ‘Kom ik in aanmerking voor de energietoeslag’ op de website van de Woonbond.